Avast hlásí posilu. Do řad technologické společnosti přichází CEO Czechitas Dita Přikrylová

Dita Přikrylová

Dita Přikrylová Zdroj: Avast

Avast
Avast
Spoluzakladatelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš
Spoluzakladatelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš
5
Fotogalerie

Společnost Avast hlásí posilu ve svých řadách. Do firmy, zabývající se digitálním zabezpečením, přichází na pozici ředitelky pro diverzitu, inkluzi a spolupráci s komunitami ředitelka společnosti Czechitas Dita Přikrylová. 

V Avastu by podle oficiálního vyjádření technologické firmy měla vést iniciativy zaměřené na posilování diverzity a bude nastavovat celofiremní aktivity a vzdělávání v této oblasti. 

Přikrylová je softwarovou inženýrkou, zakladatelkou a šéfkou neziskové organizace Czechitas, která poskytuje technické vzdělávání v IT oblastech. Tímto způsobem jim nabízí pozdější možnost uplatnění právě v těchto odvětvích. Mimo Czechitas působí Dita Přikrylová také v mezinárodním výboru Social Impact Award, ve správní radě neziskové komunity Česko.Digital. a také v profesní radě RedButton.

Avast zažívá úspěšné období. Jako první společnost ze zemí Východního bloku se například dostala do prestižního indexu FTSE 100 na burze v Londýně. „Za posledních třicet let se Avast z vizionářského startupu rozrostl a stal se globálním lídrem v kybernetické bezpečnosti. Máme více než 435 milionů uživatelů po celém světě,“ doplnil generální ředitel Avastu Ondřej Vlček.