Bakala dokončil fúzi, vznikla nová Economia

Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala Zdroj: mediafax

Finančník a podnikatel Zdeněk Bakala dokončil k poslednímu srpnu spojení firem ze skupiny BXR Media. Dosavadní společnost Economia byla vymazána z obchodního rejstříku, spolu s ní zanikly také společnosti Portál Volný.cz, Economia Online a Ecomedia. Nástupnická firma ponese původní název Economia.

Nástupnickou společností je Economia s novým identifikačním číslem, která převzala veškeré právní vztahy zanikajících společností. Jejími dceřinými společnostmi jsou nyní Ecopress, R Media a Respekt Publishing. Zapsaná je v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze.

Economia patří mezi největší vydavatelství ekonomických a odborných periodik v České republice. Vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media, Obchodní věstník a dalších 17 odborných titulů. Provozuje také dvacítku internetových stránek včetně zpravodajských portálů iHNed.cz a Volny.cz. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Ecopress podniká Economia také na Slovensku. Vydavatelství bylo založeno v roce 1990, od září 2008 patří do skupiny investora Zdeňka Bakaly.

Čtětě také: