British Telecom žaluje Google za zneužití šestice patentů

British Telecom

British Telecom

Společnost British Telecom (BT) zažalovala americký koncern Google za zneužití šestice patentů. Za to údajně u amerického soudu žádá odškodnění ve výši několika miliard dolarů. Píše o tom server Sme.sk.

Google se měl podle žaloby dopustit porušení patentové ochrany BT ve svém operačním systému Android, Google maps, Google music či v některých produktech Android marketu.

„Problémové patenty se vztahují na technologii podporující služby založené na lokaci navigací, poskytování informací a personalizovaném přístupu ke službám a obsahu,“ cituje Sme společnost BT .

Britský operátor se tak připojil ke společnostem Apple, Oracle, Microsoft a eBay, které Google zažalovaly za porušování patentů (především) v Androidu již dříve.

„Jsme přesvědčeni, že tvrzení BT jsou nepodložená a budeme se vůči všem těmto nařčením důrazně bránit,“ reagovala na prohlášení BT společnost Google.

Pokud BT u soudu uspěje, bude mu Google, a nebo výrobci smartfonů, kteří užívají OS Android, zaplatit polpatek za každý jeden vyrobený smartphone či tablet. Odškodnění by se tak mohlo vyšplhat do závratné výše několika miliard dolarů.