České Radiokomunikace postaví u Cukráku datacentrum. Chtějí do něj přilákat světové obry

České Radiokomunikace  chtějí stavbou u Cukráku vyjít vstříc velkým nadnárodním hráčům, kteří čas od času v Česku sondují terén pro umístění svých serverů. Česká republika kvůli chybějícím kapacitám datových center už přišla o zajímavé obchody.

České Radiokomunikace chtějí stavbou u Cukráku vyjít vstříc velkým nadnárodním hráčům, kteří čas od času v Česku sondují terén pro umístění svých serverů. Česká republika kvůli chybějícím kapacitám datových center už přišla o zajímavé obchody. Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

České Radiokomunikace  chtějí stavbou nového datového centra vyjít vstříc velkým nadnárodním hráčům, kteří čas od času v Česku sondují terén pro umístění svých serverů. Česká republika kvůli chybějícím kapacitám serverů už přišla o zajímavé obchody.
Vysílač Cukrák se nachází v Brdské vrchovině.
3
Fotogalerie

Poblíž televizního a rádiového vysílače Praha – Cukrák nedaleko od Zbraslavi vyroste další datové centrum Českých Radiokomunikací (CRA). Telekomunikační společnost tam vlastní pozemek se třemi středovlnnými vysílači AM (amplitudová modulace – pozn. red.), jež se mají zbourat. „Investice do nového datacentra vyjde až na miliardu korun,“ sdělil deníku E15 nový generální ředitel ČRA Miloš Mastník.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!