Český holding kupuje magazín Penthouse, v aukci dokázal přetlačit i Pornhub

Penthouse

Penthouse Zdroj: profimedia.cz

Tuzemská společnost WGCZ, která stojí za erotickým portálem Xvideos, koupila časopis Penthouse. Dražby se přitom zúčastnili silní hráči jako Hustler či majitel Pornhubu Mindgeek, uvádí portál Živě.cz

Slavný časopis Penthouse se v minulém roce dostal do problémů, kvůli dlouhotrvajícím dluhům. Na konci ledna pak zažádal o ochranu před věřiteli. V historii časopisu to bylo již potřetí, co zkrachoval.

Minulý týden proběhla v Kalifornii konkurzní aukce všech aktiv časopisu Penthouse. Nejvyšší nabídku v hodnotě 11,2 milionů dolarů (250 milionů korun) podala překvapivě česká firma WGCZ, která stojí za největším erotickým portálem na světě Xvideos. Češi v aukci porazili další silné hráče jako je Mindgeek (majitel Pornhubu) a Hustler.

WGCZ sleduje koupí časopisu Penthouse zejména zisk silné značky s globálním přesahem. Tímto krokem si WGCZ upevňuje svou pozici k hlavnímu konkurentovi firmě Mindgeek, která je považována za světovou jedničku v poskytování obsahu pro dospělé. Majitelé Xvideos mají v úmyslu značku Penthouse využívat v kombinací s prémiovou uměleckou erotikou, která v posledních letech zažívá boom.


Článek si můžete dočíst na webu connect.zive.cz >>>