Český startup začíná prohledávat obsah Facebooku a Twitteru, získal nového investora

ilustrační

ilustrační Zdroj: Pixabay

ilustrační
Michal Kubíček
3
Fotogalerie

Startupový projekt Mediatoring.com nově patří podnikateli Michalovi Kubíčkovi, který ji koupil skrze svou společnost Abudancia. Mediatoring, podobně jako například Newton Media, monitoruje obsah jednotlivých médií.

Podnikatel se chce zaměřit především na pokročilejší sledování a zaznamenávání obsahu českých twitterových účtů i skupin na Facebooku.

„O monitoring sociálních médií je velký zájem, a proto jsem si to také stanovil jako cíl pro další rozvoj Mediatoringu," dodal. Podrobnosti o výši investice Kubíček neuvedl.

Službu původně před rokem spustila agentura Visualio, Mediatoring v současnosti prohledává okolo jedenácti tisíc českých zdrojů – zejména zpravodajské servery, ale i specializované blogy nebo diskuzní fóra. Kubíček spoluvlastní také portál s placenými PR články placla.cz a platformu pro podnikatele webdeal.cz.

Hlavním konkurentem startupu je v současnosti archiv Newton Media, který sdružuje záznamy z tištěných periodik, webu a doslovné přepisy zpravodajských a publicistických pořadů z televize a rádia. Služba funguje na českém trhu přes dvacet let, přičemž se postupně rozšířila také na slovenský, polský a balkánský trh.