Cinema City se přehoupla do zisku 16,5 milionu korun

Cinema City

Cinema City Zdroj: Cinema City

Síť multikin Cinema City se vymanila ze ztrátového hospodaření. Podle čerstvě zveřejněných údajů za rok 2010 společnost skončila v zisku 16,5 milionu korun. O rok dříve to bylo minus deset milionů korun. Tržby přitom poskočily z 288 na 346 milionů korun. Čísla za loňské období nebyla doposud zveřejněna.

Společnost, vlastněná izraelskými majiteli, se loni a letos rozmáchla k velkorysé expanzi. V lednu 2011 koupila konkurenční síť Palace Cinemas (PC), která v Česku provozovala osm multiplexů s celkem 65 sály. Obchod byl součástí celoevropského kontraktu, v rámci kterého Cinema City zaplatila za Palace Cinemas v České republice, Maďarsku a na Slovensku 28 milionů eur – 21,4 milionu v hotovosti a zbytek připadl na úhradu dluhů PC.

Minulý týden Cinema City otevřela nový multiplex v ostravském obchodním centru Forum Nová Karolína. Jedná se o čtrnácté multikino firmy v Česku. Cinema City je vedle konkurenčního řetězce CineStar dominantním hráčem kinotrhu. Ten v loňském roce dosáhl objemu 1,21 miliardy korun a meziročně pokles o 288 milionů korun.