Čtyři vrcholní manažeři ČT nechtějí spolupracovat s Dvořákem a odcházejí

Robert Kvapil, Česká televize

Robert Kvapil, Česká televize Zdroj: E15 Richard Rames

Zvolení nového ředitele České televize Petra Dvořáka minulý týden má první personální dopady. Dnes podali výpověď čtyři vrcholní manažeři televize: obchodní ředitel Robert Kvapil, šéf programových okruhů Radek Žádník, dosavadní šéf zpravodajského kanálu ČT24 Roman Bradáč a finanční ředitelka ČT Lujza Oravcová. Všichni čtyři manažeři odejdou z funkcí k 30. září.

„Dnes jsem se rozhodl podat výpověď. S panem Dvořákem jsem nemluvil. Došel jsem k závěru, že naše představy o ČT jsou neslučitelné a proto uvolním místo Dvořákovu týmu,“ uvedl Kvapil.

Obchodní ředitel Kvapil do ČT nastoupil na podzim roku 2008. Na Kavčí hory přišel z marketingu Lesů ČR. V televizi byl součástí skupiny, která stála za Dvořákovým protikandidátem a dosavadním šéfem ČT24 Romanem Bradáčem. Do této skupiny je řazen i ředitel programových okruhů Radek Žádník nebo ředitel ČT1 Radan Dolejš.

Kdo nastoupí na Kvapilovo místo, není v tuto chvíli jisté, Dvořák zatím odmítá komentovat personální záležitosti. Spekuluje se o bývalém obchodním řediteli Novy Janu Řehákovi nebo bývalém vedoucím elektronických médií OPera Media Martinu Nováčkovi.

Čtětě také:

Bradáč, který byl soupeřem Dvořáka v boji o křeslo generálního ředitele televize, svůj odchod potvrdil iHNed.cz. „Nikdo mě k ničemu netlačil, odcházím dobrovolně,“ řekl. Víc nechtěl výpověď komentovat. Bradáč od roku 1994 působil v zahraniční redakci ČT, nejprve jako řadový redaktor a později jako šéf zahraničního zpravodajství. V letech 2003 až 2008 byl stálým zpravodajem v USA, po návratu se stal ředitelem vnějších vztahů televize. Od listopadu 2009 byl vedoucím sekretariátu generálního ředitele a od letošního srpna vedl jako ředitel kanálu ČT24 zpravodajství televize.

Žádník se stal šéfem všech čtyř programů ČT loni v červenci. Od roku 1994 pracoval v Investiční a poštovní bance, poté vystřídal několik funkcí v několika firmách. Před nástupem do ČT pracoval pro poradenskou společnost Deloitte. Oravcová působila jako finanční ředitelka od ledna 2008. Před tím pracovala v brněnském studiu ČT a ve Slovenské televizi.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.