Další prolínání fikce a reality: ve třetí fotbalové lize nastoupil seriálový Lavi

Video placeholde

Herec Jakub Štáfek, respektive Julius Lavický, má za sebou premiéru v dresu Slavoje Vyšehrad ve třetí lize. Známá tvář z fotbalového seriálu Vyšehrad začala proti Loko Vltavín na lavičce, ale v 62. minutě to přišlo. Hráč s desítkou na dresu a vlastní módní kolekcí vběhnul na hřiště. Jeho tým nakonec přišel v 31. kole ČFL o slibné vedení a prohrál 2:3.

Na třetiligový stadion přilákal Lavického soutěžní debut řadu fanoušků, místní hlasatel oznámil, že jich bylo 2300. „Sparta to není, ale jinak je to docela dobrý,“ komentoval Štáfek alias Lavický atmosféru při zápasu. Také počtem akreditovaných novinářů se zápas blížil úrovni první ligy.

Lavický nezklamal už od začátku. Na sraz týmu před zápasem dorazil se zpožděním. „O 15 minut, takže ideál,“ zahlásil. Nestihl tak část rozcvičení, ale své nové spoluhráče rychle, ještě před výkopem, dohnal. A pokuta? „Už byla,“ prozradil Lavický předtím, než zamířil na poslední poradu před výkopem do kabiny. Tam se dozvěděl, že právě kvůli nedochvilnosti vypadl ze základní sestavy.

Diváci si na Lavického nástup na hřiště museli počkat až do 62. minuty. První velkou šanci měl v 80. minutě. Na hranici vápna se dostal k míči a publikum ožilo! "Pojď!" vyzývali fanoušci Lavického, který je poslechl a prudce vypálil těsně vedle.

Mezi střelce se však nezapsal. Naopak po příchodu na trávník musel sledovat, jak jeho tým inkasoval od týmu trenéra Martina Frýdka staršího dvě branky. A nakonec ani nedohrál, kouč ho totiž v nastaveném čase opět stáhnul ze hřiště...

Více článků o Lavim najdete na serveru iSport.cz >>>