Elon Musk rozpustil správní radu a stal se jediným ředitelem Twitteru

Elon Musk je jediným ředitelem Twitteru.

Elon Musk je jediným ředitelem Twitteru. Zdroj: Reuters

Devítičlenná správní rada americké internetové společnosti Twitter byla rozpuštěna a jediným ředitelem podniku se stal miliardář Elon Musk. Vyplývá to z dnešní zprávy firmy pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Musk minulý týden dokončil převzetí společnosti Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun).

Podle zprávy nový majitel rozpustil bývalé vedení bezprostředně po dokončení transakce. Součástí rady byl mimo jiné výkonný ředitel Parag Agrawal. Média o propuštění Agrawala a dalších manažerů informovala již minulý týden.

Kdo je Elon Musk?

Video placeholde
ELON MUSK • Videohub

Podle médií nyní Musk chystá rovněž rozsáhlé snižování počtu pracovníků společnosti Twitter. Ta na konci loňského roku zaměstnávala přes 7000 lidí. List Washington Post dnes s odvoláním na zdroj obeznámený se situací uvedl, že v rámci prvního kola propouštění by podnik měla opustit čtvrtina zaměstnanců.

Musk je šéfem automobilky Tesla a nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 204 miliard dolarů (přes pět bilionů korun).