Google+ by mohl mít do konce příštího roku 400 milionů uživatelů

Google

Google Zdroj: Google CZ

Sociální síť Google+ získává v průměru 625 tisíc nových příznivců denně. Tempro růstu pravděpodobně poroste, síť by díky tomu mohla na konci roku 2012 mít 400 milionů členů. Agentuře Bloomberg to řekl zakladatel serveru Ancestry.com Paul B. Allen, který sociální síti dlouhodobě vede neoficiální statistiku.

Světově nejpoužívanější internetový vyhledavač Google se svou sociální sítí míří vysoko, chce porazit svého největšího konkurenta Facebook. Ten má nyní přes 800 milionů registrovaných členů a Google+ by se tak na polovinu velikosti Facebooku mohl dostat za méně něž dva roky od svého vzniku.

Růst sociální sítě od Googlu navíc podle Allena výrazně zrychluje. Od začátku prosince se totiž její členská základna zvětšila téměř o čtvrtinu, nyní má více než 62 milionů uživatelů. I pokud by Google+ rostl jen současným tempem, bude mít na konci příštího roku 293 milionů registrací, dodal Allen.

Allen na svém účtu Google+ uvedl, že na získávání noých členů se nejvíce podílí vánoční sváky, kdy mají lidé více času. Velký příspěvek přinášejí také mobilní telefony s operačním systémem Android od Googlu, které svým majitelů přihlášení do Google+ výrazně zjednodušují.

Růst Google+ od jejího založení:Růst počtu členů Google+Růst počtu členů Google+ | Paul Allen

Mluvčí Googlu Katie Watson odmítla Allenova čísla komentovat. Poslední oficiální údaj pochází z poloviny října, kdy šéf firmy Larry Page řekl, že Google+ má přes 40 milionů členů.