Huawei chce být v trojici největších výrobců mobilů

Huawei Ascend P1S

Huawei Ascend P1S

Microsoft se prezentuje novým operačním systémem
Ve stánku Nokie je velmi živo
O veletrh je v Barceloně obrovský zájem
Návrat na výsluní si od veletrhu slibuje finská Nokia
Šéf firmy Asus, Jonney Shih představuje nový tablet
6
Fotogalerie
Čínská Huawei se chce do tří let dostat mezi tři nejprodávanější značky mobilních telefonů. Celosvětově i na trhu v České republice. Na veletrhu Mobile World Congress to řekl šéf marketingu českého zastoupení David Arzt.

„Náš plán je být celosvětově do tří let mezi třemi největšími výrobci. Stejné ambice máme i na českém trhu,“ uvedl. Huawei, který začal mobilní telefony pod svou značkou v Česku nabízet loni, v minulém roce prodal v tuzemsku okolo 15 tisíc telefonů. Letos chce zvýšit prodej na 100 tisíc kusů. Jedničkou na českém trhu byla loni Nokia, následovaná Samsungem a Sony. Celkově se loni v Česku prodalo téměř 2,7 milionu telefonů.

Jak probíhá barcelonský veletrh

Na veletrhu v Barceloně firma představila kompletně obnovené portfolio telefonů, které zahrnuje škálu od nejlevnějších přístrojů po chytré mobilní telefony se čtyřjádrovým procesorem nebo podporou sítí 4. generace LTE. Model Ascend D quad se čtyřjádrovým procesorem vlastní výroby je podle firmy v současnosti nejrychlejším telefonem na trhu. Ascent P1S je zase s tloušťkou necelých sedm milimetrů nejtenčím nabízeným chytrým telefonem.

Do minulého roku Huawei prodával na českém trhu jen telefony pod značkou mobilního operátora Vodafone. Firma je ale výrazně zastoupena v infrastruktuře mobilních i pevných sítí všech tří tuzemských operátorů. Vedle základnových stanic v mobilních sítích GSM a 3G má významný podíl například na trhu modelům pro pevný internet xDSL, který nabízí Telefónica. Firma se uchází o dodávky sítí LTE pro tuzemské mobilní operátory po letošní aukci kmitočtů.