Laserový řezací stroj pro náročné

Zdroj: Raptor Technologies

Na dělení kovů je laserový řezací stroj nejlepší volbou. CNC laser je dostatečně rychlý a přesný a svou kvalitou řezu utíká daleko před plazmovými řezacími stroji. S řezacím laserem dokážete pálit opravdu jemné detaily, a to do klasické a nerezové oceli, hliníku, mosaze nebo mědi.

S pořízením laserového řezacího stroje zefektivníte svoji produkci. Nároční zákazníci ocení kvalitu zpracování a hodnotné použité komponenty. Výkon laserového zdroje je již nyní v řádech kW.

Novější technologií v laserovém řezání je fiber laser. Ten dokáže s účinností kolem 30 % vést vytvořený paprsek skrze vlákno do procesní hlavy, která jej následně usměrní na materiál. CNC laserové řezací stroje dokážou dělit ocel i o síle 50 mm. V případě tenkého materiálu je pracovní rychlost opravdu vysoká a jedna tabule plechu je rozřezána v rámci minut. Hotové výpalky ze stroje není třeba dále brousit či nijak upravovat. Jejich čistota a kvalita řezu je opravdu na vysoké úrovni.

Raptor Technologies

Laserová pracovní hlava dokáže pálit také pod úhlem. Úkosové řezání je možné také na trubkovém laseru, který je určen výhradně na 3D materiál. Když už hovoříme o 3D laseru, můžeme zmínit například možnost vybavení CNC laseru o automatický podavač matriálu nebo implementaci laserové technologie na pracovního robota. Procesní hlava má automatické hledání ohniska a může mít i automatickou výměnu trysek. Všechny tyto chytré funkce usnadňují práci obsluze CNC stroje.

Raptor Technologies

Ovládání laserové řezacího stroje je vysoce intuitivní a školení trvá maximálně dva dny. Funkce automatického rozložení výpalků na plech minimalizuje materiálový odpad. Pro větší efektivitu pálicího stroje doporučujeme dva výměnné stoly. Pracovní proces nemusí být pozastaven ani v případě pálení, kdy na druhém stole dochází k odebrání hotových výpalků a založení nového materiálu. Bezpečnost zajišťuje kapota pracovní plochy s ochrannými skly. Celý proces pálení včetně prostoru kolem CNC laseru je monitorován kamerovým systémem.