Lenovo System x: Podnikové servery postavené na platformě x86

x3500 M5

x3500 M5

x3500 M5
x3500 M5
x3500 M5
x3500 M5
x3500 M5
12
Fotogalerie
Vybrat nový firemní server rozhodně není hračka. Velkým firmám se vyplácí rackové servery, zatímco menší společnosti dávají přednost spíše tower serverům. Servery rodiny System x patří mezi ty nejspolehlivější servery fungující na platformě x86. Populární jsou především pro svou spolehlivost, zabezpečení, vysoký výkon a inovativní technologie, které pomáhají firmám snižovat provozní náklady.

Dobrým příkladem kompaktního spolehlivého řešení do racku je server Lenovo System x3250 M5, který ve stejných rozměrech nabízí mnohem větší objem datového úložiště i výkonu než jeho předchůdce. Je možné ho použít buď pro provoz základních firemních aplikací, nebo zařadit do datového centra v roli serveru pro systémovou správu. S ohledem na rostoucí důraz na bezpečnost dat má server x3250 M5 integrovaný Trusted Platform Module (TPM) čip, který pomáhá ukládat kryptografické klíče.

Pro firmy, které upřednostňují samostatně stojící tower servery, je vhodnou volbou nový server Lenovo System x3500 M5. Ten spojuje kombinaci vysokého výkonu a flexibilního datového úložiště zabalenou do jednoho úhledného, kompaktního balení. Navíc dokáže udržet firemní aplikace v chodu i při vyšších teplotách a dosahuje tak optimálních výkonů jak v kancelářích, tak uvnitř datových center. Solidní bezpečný základ pro firemní aplikace poskytuje technologie System x Trusted Platform Assurance a pro zabezpečení dat je možné využít i disky s vestavěným šifrováním a další doplňky.

Rodina serverů System x je kromě spolehlivosti a zabezpečení také známá svými pokročilými nástroji pro vzdálenou správu a údržbu, které umožňují snadnou instalaci serverů do vzdálených destinací i neustálou kontrolu nad vlastními servery.

Mnoho firem vyhledává intuitivní nástroje pro správu serverů, protože jim tyto nástroje umožňují efektivnější a jednodušší správu serverů. Správné využití platforem pro správu serverů totiž firmám umožní zjednodušit a automatizovat IT procesy, usnadnit procesy aktualizace serverů nebo zajistit, že IT infrastruktura i procesy jsou správně integrované.

Lenovo proto představilo nástroj pro systémovou správu Lenovo XClarity pro vlastní portfolio serverů a řešení pro datová centra, a to včetně řad System x a Flex System. Lenovo XClarity je řešení, které umožňuje firmám osvojit si nové IT technologie a přizpůsobit se tržním i technologickým změnám jejich vlastním tempem, a nikoliv tím, které jí určí výrobci hardware či další dodavatelé.