Magic Box vydá Dobrodružství kriminalistiky v HD

Oblíbený seriál Dobrodružství kriminalistiky se dočkal vydání v moderní obrazové kvalitě

Oblíbený seriál Dobrodružství kriminalistiky se dočkal vydání v moderní obrazové kvalitě Zdroj: Ceska televize

Staré české filmy a seriály prožívají druhý život. Po řadě klasických děl, která již vyšla na Blu-rayi nebo jsou v nabídce mezinárodního obchodu iTunes, se nyní dostalo i na další seriál. Sérii Dobrodružství kriminalistiky, kterou pro Českou televizi natočil na přelomu osmdesátých a devadesátých let režisér Antonín Moskalyk, na pěti discích Blu-ray tento týden vydává distribuční společnost Magic Box.

„S Českou televizí nemáme žádný dlouhodobý kontrakt. Na každý titul či seriál uzavíráme samostatnou licenční smlouvu,“ říká k vydávání seriálové klasiky ředitel videodistribuce Magic Boxu Jan Rubeš.

Seriály se v nabídce distributorů fyzických nosičů v čele s Bontonfilmem a Magic Boxem objevují stále častěji. Ve vysokém rozlišení disků Blu-ray to však bylo především u zahraničních produkcí (Temný případ, Hra o trůny). Tuzemskou prvotinu drží třídílná minisérie HBO Hořící keř, kterou Magic Box vydal v roce 2013. Od té doby se ale původní česká seriálová tvorba Blu-rayům vyhýbala.

„Na Blu-rayi jsme vydali remasterovanou verzi Krkonošských pohádek, další pohádkové seriály a večerníčky pak na DVD,“ dodává Rubeš. Remasterované verze pořadů podle informací deníku E15 dodává přímo televize.
Spolupráce Magic Boxu s Českou televizi podle šéfa videodistribuce nekončí.

Pořady, které si již Česká televize vydala na DVD sama, Magic Box případně bude moci vydat pouze na Blu-rayích. Takto ČT v rámci své Edice vydala například slavné seriály Zdivočelá země nebo Cirkus Humberto. „Jednání probíhají rychle, ale v tuto chvíli nemohu žádné jmenovat,“ uzavírá Rubeš.