Microsoft oseká herní divizi, včetně nedávno získané Activision Blizzard

Microsoft zruší tento týden 1900 pracovních míst v podnicích Activision Blizzard a Xbox. S odvoláním na interní zprávu šéfa herní divize o tom informoval server The Verge. Škrty představují přibližně osm procent zaměstnanců herní divize Microsoftu. Propouštění se dotkne hlavně lidí z nedávno koupeného vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision. 

Microsoft dokončil převzetí podniku Activision Blizzard loni v říjnu. Hodnota transakce činila 69 miliard dolarů. Největší transakce Microsoftu v jeho 48leté historii umožnila zvětšit jeho pozici na trhu videoher a lépe konkurovat lídrovi v tomto segmentu, společnosti Sony.

Mezi tituly Activision se řadí mimo jiné Call of Duty, World of Warcraft či Candy Crush. Microsoft se díky transakci stal třetí největší herní firmou na světě podle výše tržeb za společnostmi Tencent a Sony.

Snižování počtu pracovních míst dříve oznámilo několik dalších velkých technologických firem, například Alphabet, eBay či Amazon, připomněla agentura Reuters. Naznačily podle ní, že loňské rozsáhlé propouštění v technologickém odvětví ještě není u konce.