Microsoft se loni musel vypořádat s rekordním počtem hackerských DDoS útoků

Microsoft

Microsoft Zdroj: Pexels

Microsoft
2
Fotogalerie

DDoS útoků (Denial of service) nejen stále přibývá, ale neustále se zvyšuje i jejich síla. Microsoft se nyní na blogu pochlubil statistikami ochrany proti DDoS (cílem útoku DDoS je cílovou službu znefunkčnit a znepřístupnit ostatním uživatelům pozn. red.) v rámci vlastních cloudových serverů Azure a dle vyjádření došlo k útokům o rekordní síle. 

Zatímco v říjnu roku 2021 se objevil rekordní DDoS útok o síle 2,4 Tb/s, v listopadu se uskutečnil dle Microsoftu historicky největší DDoS útok se síťovým datovým tokem 3,47 Tb/s, kdy se infrastruktura musela vypořádat s 340 miliony packetů za sekundu. Útok byl cílen na jednoho ze zákazníků v Asii, přičemž byl tvořen z 10 tisíc různých zdrojů v rámci celosvětového internetu přes UDP (port 80), SSDP, CLDAP, DNS a NTP. Celý útok ale trval jen asi 15 minut. V prosinci se pak objevily další dva velké s tokem 2,5 Tb/s a 3,25 Tb/s.

Na servery Azure probíhalo v průměru 1 995 útoků DDoS za den, což je o 40 procent více než v první polovině roku 2021. Nejvíce útoků bylo 10. srpna a to 4 296 za jediný den. Velký 43 procentní růst byl oproti první polovině roku 2021 i z pohledu unikátních útoků, kterých bylo dohromady 359 713.

Více se dočtete na webu Zive.cz >>>