Největší česká banka příští týden spustí Google Pay

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto
Ilustrační foto
3
Fotogalerie

Stále sílící fenomén placení mobilním telefonem dostane výrazný boost. Největší česká banka, Česká spořitelna, spustí službu Google Pay. Dva nezávislé zdroje redakci MobilManie sdělily, že Spořitelna úspěšně dokončila testy a spuštění služby je otázkou několika dní, s největší pravděpodobností se tak stane už v prvním červencovém týdnu. „Mohu potvrdit, že ke spuštění služby Google Pay dojde v průběhu července,“ reaguje na náš přímý dotaz tiskový mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Spořitelna v srpnu 2018 spustila vlastní bezkontaktní platby chytrými telefony s operačním systémem Android prostřednictvím aplikace Poketka. Aktuálně ji používá 24 tisíc klientů. O poznání úspěšnější je v únoru 2019 spuštěná služba Apple Pay pro uživatele iPhonů, u České spořitelny ji používá téměř 100 tisíc klientů. Google Pay má potenciál sumu obou čísel zdvojnásobit.

Spuštění Google Pay na Androidu neznamená konec Poketky. Platit s ní půjde do konce září, poté bude primárně sloužit k testování nových funkcionalit na bázi peer-to-peer služeb, pro tvorbu jednorázových virtuálních karet pro bezpečné platby na internetu a slevový program na bázi cashbacku. Slevový program z Poketky by měli využívat i klienti platící s Google Pay.

Pro aktivaci Google Pay potřebujete kartu Visa či Mastercard, aplikaci Google Pay, telefon s technologií NFC a operační systém Android minimálně ve verzi 5.0. Banka premiéru Google Pay doplní sérií soutěží na sociálních sítích, hrát se bude o chytré telefony značky Samsung.

Další články o technologiích si můžete přečíst na webu MobilMania.cz >>>

Jak technologie mění svět? Dozvíte se v novém magazínu E15 Premium. Objednávejte zde >>>

Video placeholde
Jak uspět v digitální době? Nový magazín E15 • E15