O post ředitele ČT usiluje i šéf zpravodajství Bradáč, Fenič váhá

Česká televize

Česká televize Zdroj: wikimedia.org

Zítra je poslední šance na podání přihlášky do výběrového řízení na nového šéfa České televize. Favoritem je bývalý ředitel Novy Petr Dvořák, podle Hospodářských novin se do hry funkci zapojí i šéf zpravodajství ČT Roman Bradáč. Na poslední chvíli o své kandidatuře rozhodne režisér Fero Fenič.

„Přihlášku podám. Přesvědčily mě některé věci okolo příprav na volbu a také konzultace s některými lidmi,“ řekl deníku Bradáč. Ten na Kavčích horách působí od roku 1994, krátce řídil i kancelář bývalého ředitele Jiřího Janečka a od roku 2009 je šéfem zpravodajské ČT24.

Jasno naopak stále nemá režisér a producent Fero Fenič. Minulý týden svou kandidaturu vyloučil, na šířící se spekulace ale reagoval slovy: „Ještě nevím, zavolejte v pondělí.“Mezi další uchazeče patří například ředitel televizní stanice Óčko Hynek Chudárek.

Dosavadní šéf televize Janeček ohlásil svůj odchod na začátku června. Při oznámení rezignace uvedl, že svůj post opouští ze zdravotních důvodů. Nového ředitele chce rada ČT vybrat do konce záři. Mezi jeho prvními úkoly bude výstavba nového televizního studia v Brně a rozhodnutí o pokračování reklamy na veřejnoprávní stanici.