OneDrive zlevní. Tuzemští uživatelé se dočkají výhodnějšího předplatného

OneDrive

OneDrive Zdroj: OneDrive

Cloudové úložiště od Microsoftu je prodáváno v balíčku s nástroji Office pro počítače, mobily a tablety, předplatíte si ho ale i zvlášť. Samostatný OneDrive cílí na ty méně náročné. Před mnoha roky Microsoft poskytoval také 200 GB tarif, který ale zrušil a dlouhodobě nabízí jen jednu variantu – 100 GB prostoru v cloudu.

Pokud vám to nestačí, pak už musíte investovat do kombo balíčku, kde se kapacita výrazně navýší na 1 TB. Pokud vám ale „sto giga“ dostačuje, snad vás potěší, že si tuhle kapacitu pronajmete levněji. Microsoft e-mailem oznamuje, že od 16. května nabídne samostatný 100 GB tarif za 39 korun. Dosud jste si jej mohli předplatit za 49 korun.

Úvazek s výhodnější cenou

Zpráva Microsoftu je formulována poměrně nejasně, ale vysvětlení nabízí – nižší cena se vztahuje k ročnímu předplatnému. Podobně jsou nastavené jiné služby včetně zbývajících tarifů Microsoft 365. Háček spočívá v tom, že Redmondští v Česku roční předplatné OneDrivu dosud nenabízeli, takže jste platili každý měsíc zvlášť.

Co je to esport?

Video placeholde
• Videohub

Microsoft přitom ve zprávě jednoznačně hovoří o tom, že se snižuje cena ročního předplatného. Anglická verze webu OneDrivu ukazuje dvě varianty včetně výhodnějšího ročného předplatného, kde je cena služby na měsíc o něco nižší. Český web zatím ukazuje jen klasické předplatné za 49 korun na měsíc.

Zpráva indikuje, že Microsoft od 16. května v Česku nabídne výhodnější roční předplatné OneDrivu, ale budeme se muset nechat překvapit. 

Další články ze světa technologií najdete zde >>>