Pařízek spouští televizi Pohoda, povede ji Renata Červená

Radim Pařízek

Radim Pařízek Zdroj: ctk

Ředitelkou nové televize pro rodiny s dětmi Pohoda, která má odstartovat v pondělí 25. června, bude Renata Červená. Ta dříve šéfovala marketingu Rádia Impuls nebo Rádia Čas. Licenci Pohody vlastní firma Radima Pařízka TP Pohoda, servisní organizací je pak společnost Pohoda Top Media, ve které Pařízek vlastní 66 procent a zbytek Vladimír Železný.

Televize začne vysílat od pondělka jakousi ochutnávku programu, na standardní režim by měla najet od Vánoc. „Letošní rozpočet se pohybuje v řádu desítek milionů korun. Ve standardním režimu by roční rozpočet mohl překročit sto milionů,“ uvedl Pařízek.

Rozjezd televize Pařízek financuje podle svých slov z úspor a rovněž z financí, které mu přináší výdělečné Rádio Čas. Jeho roční zisk se pohybuje nad deset milionů korun. Část investice je pak kryta úvěrem. Nyní TV Pohoda zaměstnává na 30 lidí v Praze a v Ostravě. Do budoucna by se tento počet měl zdvojnásobit.

Pařízek se také finišují s pracemi na digitální síti 4, ve které by se nová televize měla objevit. Investice do výstavby sítě by se podle Pařízka měla pohybovat nad sto milionů korun. V multiplexu 4 se objeví i HD kanály České televize.