Prima spustí čtvrtý televizní kanál

Marek Singer

Marek Singer Zdroj: E15 Robert Zlatohlavek

Společnost FTV Prima odstartuje čtvrtý kanál. Lifestylový projekt nabídne mix filmů, sportu, dokumentů a magazínů. Celkové náklady na spuštění kanálu by měly mírně překročit 200 milionů korun.

„Bude to levnější než start Prima Cool,“ uvedl ředitel Primy Marek Singer. Datum startu bylo podle informací deníku E15 původně určeno na letošní září, vzhledem k vývoji reklamního trhu se však start přesune na příští rok.

Oficiálně ale Prima, jež jméno projektu a podrobnosti tají, váhá. „Není rozhodnuto kdy. Stále nevíme, jaké budeme mít na podzim objednávky od inzerentů,“ tvrdí Singer. Podle informací z Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Prima doposud nepožádala o licenci.

Nová televize, jež bude zjevně vysílat ve třetím multiplexu Českých Radiokomunikací, se zaměří hlavně na mladší diváky. FTV Prima již v Česku vysílá kanály Prima family, Prima Cool (převážně pánské publikum) a Prima love (hlavně ženské publikum). Lifestylový program by měl Primě pomoci v boji s Novou. Ta v polovině července spustila pánský program Nova Fanda, který se objevil v nabídce kabelových a satelitních operátorů. V terestrickém vysílání dosud není dostupný.

Prima v posledních měsících silně dotahuje náskok Novy v podílu na trhu. Podle Asociace televizních organizací podíl na sledovanosti dosáhl v minulém týdnu ve skupině 15+ podílu 25,13 procenta, zatímco Nova Group 24,58 procenta.