S chytrými síťovými úložišti Lenovo Iomega jsou vaše data v bezpečí

Lenovo Iomega

Lenovo Iomega

Objem digitálních dat po celém světě neustále roste, od začátku roku 2010 vzrostl dokonce padesátkrát. Z toho důvodu se výrazně zvyšují i nároky na jejich bezpečnost a zálohování. Potřeba chránit a spravovat data se však zdaleka netýká pouze firemních uživatelů, stále častěji tuto otázku řeší i domácnosti. Efektivním řešením pro spolehlivé uchování a správu dat jsou chytrá síťová úložiště (NAS).

Dejte zelenou osobnímu úložišti

Zálohovat se jednoznačně vyplatí. Uživatelé svá data nejčastěji ukládají na paměťové nosiče, jako jsou externí disky, DVD nebo flash disky, které jsou však velmi náchylné k odcizení nebo samotnému selhání vlivem poškození. Celou škálu užitečných funkcí pro práci s daty a soubory poskytuje například Lenovo Iomega EZ Media & Backup Center. Kromě zálohování je možné ho využít i jako tzv. souborový a mediální server, díky kterému jsou všechna data přístupná z jednoho místa.

Ze stejného místa lze také spouštět multimediální obsah. Odpadá tak nutnost ukládání hudby, videa či obrázků na USB disky nebo samotné počítače či telefony. NAS rovněž umožňuje automatické nahrávání oblíbených videí či fotek na sociální sítě.

Uživatelé jistě ocení i výhody, které skýtá osobní cloud. Přístupný je odkudkoliv přes webový prohlížeč a umožňuje tak mít veškeré soubory a dokumenty kdykoliv po ruce. Pro zařízení s operačním systémem Android nebo iOS je k dispozici volně ke stažení aplikace EMC Link, přes kterou lze snadno přehrávat hudbu a filmy či zobrazovat dokumenty během cest na chytrých telefonech a tabletech.

Vysoké nároky na bezpečí dat

Pokročilé funkce zálohování mezi integrovanými disky nabízí vícediskové Lenovo Iomega IX2-300D či IX4-400D, což uvítají především náročnější uživatelé. Bezpečnost ukládaných dat se zvyšuje díky tomu, že jsou automaticky sdílena mezi jednotlivými disky NAS. Kdyby došlo k poškození jednoho z disků úložiště, nedojde ke ztrátě dat, protože jsou zálohována na ostatních discích zařízení.

Výhodou je automatické zálohování z počítače na NAS, z NAS na NAS nebo ze serveru na NAS pomocí aplikace Acronis True Image. Zjednodušit a zefektivnit práci s výpočetní technikou lze díky vizualizaci, která umožňuje v jednom fyzickém serveru spustit několik operačních systémů ve formě virtuálních strojů, kdy každý z nich má přístup k výpočetním zdrojům základního serveru.

www.lenovo.cz