S iPhonem či iPadem nyní můžete vyhledávat v obchodním rejstříku, ať jste kdekoliv

OR1

OR1

Největší český finanční server Peníze.cz a společnost Onmeco právě uvedly na trh bezplatnou aplikaci pro mobilní telefony iPhone a tablety iPad, která umožňuje snadné vyhledávání firem i osob v obchodním rejstříku. Ověření základních informací o statutárních orgánech a vlastnících jakékoliv české firmy je nyní otázkou okamžiku.

„Vyhledávání v Obchodním rejstříku je běžnou součástí každodenní práce řady manažerů a obchodníků,“ uvedl ředitel serveru Peníze.cz Tomáš Prouza. „Naše nová aplikace jim nyní umožní jednoduše a rychle získat aktuální výpis z obchodního rejstříku přímo z mobilního telefonu nebo tabletu. Odpadne tak závislost na počítači. Výpis nyní mají k dispozici všichni kdekoliv, rychle a přehledně,“ dodává Tomáš Prouza.

Firmy může v aplikaci vyhledávat každý vlastník chytrého telefonu nebo tabletu od společnosti Apple dvěma způsoby: buďto vložením názvu společnosti, nebo zadáním identifikačního čísla (IČO). U osob pak stačí zadat jméno a příjmení. O vše ostatní se již postará náš Obchodní rejstřík…

OR1OR1Výpis, který aplikace poskytuje, obsahuje stejné údaje, jež najdete na portálu Justice.cz.

Během pár sekund tak získáte informace o datu zápisu firmy do obchodního rejstříku, jejím přesném názvu, sídle, IČO, právní formě, předmětu podnikání, statutárních orgánech, společnících, výši základního kapitálu i spisové značce u rejstříkového soudu. Pokud hledáte konkrétní osobu, snadno zjistíte, v jakých společnostech a na jaké funkci v nich daný člověk figuruje.

OR2OR2

OR3OR3

Aplikaci, vyvinutou pro Peníze.cz společností Onmeco, si můžete stáhnout na této adrese:http://itunes.apple.com/us/app/id473632383?l=cs&ls=1&mt=8

Případně můžete využít Katalog českých a slovenských vývojářů. Obchodní rejstřík najdete na adrese: http://katalogaplikaci.cz/Aplikace-1012-Obchodni-rejstrik---penizecz-pro-iPhone.

Kromě Obchodního rejstříku si mohou uživatelé iPhonů a iPadů stáhnout také praktické čtečky článků publikovaných na webech Peníze.cz a Finmag.cz. Aplikace najdete zde:

- Peníze.cz: http://itunes.apple.com/cz/app/penize/id420871411?mt=8

- Finmag: http://itunes.apple.com/cz/app/finmag/id420870978?mt=8

O společnosti Partners media

Společnost Partners media vydává finanční servery Finmag a Peníze.cz. Finmag se soustřeďuje na informace o financích v souvislostech, server Peníze.cz od roku 2000 nabízí 300 000 čtenářů měsíčně praktické rady, jak efektivně nakládat se svými penězi.

O společnosti Onmeco

Společnost Onmeco se zabývá optimalizací webů a vývojem mobilních aplikací. Její tým se skládá z profesionálů, kteří pracují v oboru již přes 10 let. Primárně se zaměřuje na větší projekty, kde může uplatnit koncepční a strategický přístup. Firma stojí například za populární mobilní aplikací integrující streamované video, kterou vyvinula pro Českou televizi.