Šafr se vrací do Reflexu, Hamšík zůstává

Pavel Šafr: Dělení bulvární a nebulvární nemá smysl

Pavel Šafr: Dělení bulvární a nebulvární nemá smysl Zdroj: Lubos Wisniewski

Šéfredaktorem časopisu Reflex se od května po dvou letech opět stane dosavadní ředitel skupiny Blesk Pavel Šafr. Ve funkci vystřídá Ivana Hamšíka, jenž ve vydavatelství Ringier Axel Springer zůstane v pozici šéfredaktora vývoje nových projektů. Šéfredaktorem Blesku se stane Radek Lain, dosavadní ředitel obsahu deníků Blesk a Aha!.

Podle ředitelky Ringieru Libuše Šmuclerové prokázal Lain své manažerské i novinářské kvality, proto mu bude řízení největšího titulu vydavatelství svěřeno nadále. Šafr podle ní úspěšně dokončil úkol, kterým byl start fungování integrovaného newsroomu deníků Blesk a Aha!, proto se vrací zpět do Reflexu. „Ivan Hamšík, který disponuje ojedinělými kompetencemi z oblasti printu (deník, časopis) i onlinu, zúročí svoje předchozí zkušenosti na pozici šéfredaktora oddělení vývoje nových projektů v souvislosti s orientací naší společnosti směrem k digitalizaci,“ uvedla Šmuclerová.

Pětačtyřicetiletý Šafr se ujal řízení skupiny Blesk předloni, předtím tři roky vedl redakci Reflexu. V minulosti působil například v Českém deníku či Telegrafu. Od roku 1997 až do roku 2000 byl šéfredaktorem Lidových novin, spolu s nimiž přešel v roce 1998 z vydavatelství Ringier ČR pod vydavatelství Mafra. V letech 2001 až 2006 pracoval jako šéfredaktor Mladé fronty Dnes, kde mimo jiné vedl projekt obsahové a grafické modernizace deníku. Od roku 2007 do května 2008 působil jako zástupce generálního ředitele a ředitel redakcí ve vydavatelství Economia, píše server Mediaguru.

Čtyřiatřicetiletý Lain pracoval již v průběhu studií od poloviny 90. let v deníku Blesk, tamtéž pak působil od roku 1997 jako kmenový redaktor sportu. Od roku 2005 pracoval v deníku Aha!, kde se o tři roky později stal zástupcem šéfredaktora a v roce 2012 šéfredaktorem. Od ledna 2013 zastával funkci obsahového ředitele deníků Blesk a Aha!.

Pětačtyřicetiletý Hamšík působí v Ringieru od roku 2007. Do společnosti přišel z postu zástupce šéfredaktora deníku MfD. Od roku 2008 byl šéfredaktorem portálu Blesk.cz a posléze všech online titulů vydavatelství. Na podzim 2010 byl zároveň pověřen vedením oddělení Online/Digital Media. V květnu 2011 převzal na dva roky vedení časopisu Reflex. Ringier Axel Springer CZ je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media AG.