Samsung upravil tablet Galaxy a chce se vrátit na německý trh

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics hodlá ještě tento týden začít v Německu prodávat předělanou verzi svého tabletu Galaxy Tab 10.1. Soud v Německu zakázal firmě v září prodej tabletu na místním trhu kvůli porušení patentů firmy Apple.

Samsung podle svého mluvčího změnil design modelu a umístění reproduktoru a přejmenoval ho na Galaxy Tab 10.1 N. „Pozměnili jsme model podle požadavků Applu,“ dodal mluvčí.

Apple a Samsung vedou spolu množství patentových sporů po celém světě. Právní bitvu odstartoval Apple letos v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy „otrocky“ kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

Obě firmy se snaží ukořistit co největší podíl na trhu s chytrými telefony a tablety, v případě chytrých telefonů se jim již podařilo sesadit z první pozice finskou Nokii, která je nyní třetí.

Apple vs Samsung - žaloby na obou stranách

Applu se již podařilo dosáhnout u soudu předběžných opatření na zákaz prodeje některých produktů Samsungu v Německu, Austrálii a Nizozemsku. Snaží se zablokovat prodej některých modelů Samsungu i v USA, které jsou hlavním trhem pro chytré telefony a tablety.

Samsung minulý měsíc požádal o zákaz prodeje nového telefonu iPhone 4S od Applu v Austrálii a Japonsku. Podobný krok krátce předtím uskutečnil ve Francii a Itálii, napsala agentura Reuters.