Šéf GZ Digital Media Zdeněk Pelc po 30 letech končí

Vinylové desky

Vinylové desky

Loděnickou společnost GZ Digital Media, která je největší lisovnou vinylových desek na světě, opouští ředitel Zdeněk Pelc. Ve firmě pracoval 30 let. Ve funkci ho nahradí dosavadní obchodní ředitel firmy Michal Štěrba. Upozornily na to dnešní Hospodářské noviny.

Pelc zůstane většinovým majitelem a předsedou představenstva, které by nyní mělo mít větší kompetence. „Podnik bude fungovat stejně jako teď, jen plány investic a strategické rozhodování se budou projednávat na představenstvu,“ řekl deníku Pelc. Firmu prý prodat neplánuje.

Hudební průmysl se podle Pelce nyní podílí na tržbách společnosti už méně 50 procenty. „Pokud nechceme klesat obratově, musíme tento podíl snížit na 20, 30 procent. Zaměřujeme se teď hodně na polygrafii a balení výrobků,“ vysvětlil Pelc. Loňský obrat firmy byl zhruba 1,8 miliardy korun.

Historie GZ Digital Media, dříve známé jako Gramofonové závody Loděnice, sahá až do roku 1951, kdy v Loděnicích vyrobili první gramofonovou desku. V roce 1988 pak tehdejší Gramofonové závody vylisovaly první CD a v roce 2001 i první DVD ve střední Evropě.

U Berouna tiskne desky i Lady Gaga

Vinyl neskončil, vinyl trvá