Seznam.cz přemýšlí nad vytvořením vlastní internetové televize IP TV

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz uvažuje o vytvoření internetové televize IP TV

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz uvažuje o vytvoření internetové televize IP TV Zdroj: ČTK

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz uvažuje o vytvoření internetové televize IP TV. Mohly by na ní běžet vedle vlastního programu i kanály komerční Novy a Primy. Vyplývá to z registrace, kterou oznámila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

„Uvažujeme o vstupu do segmentu IPTV. Důvodem je stále se rozšiřující tematický záběr video obsahu, který nabízíme na Streamu, i zvyšující se počet partnerů, kteří s námi spolupracují. Chtěli bychom vytvořit platformu, na které bude jak obrovský video archív, tak spousta partnerského obsahu s prvky živého vysílání. Bude to obrovská výzva, a to nejen vývojově, ale i z pohledu správného vysvětlení hlavních výhod našim uživatelům,“ řekl ředitel rozvoje podnikání firmy Igor Kalaš.

V současnosti nelze podle mluvčí Seznamu Anety Kapucianové sdělit termín spuštění služby. Šíření televizních kanálů prostřednictvím internetu nabízí mimo jiné velcí operátoři jako O2, T-Mobile nebo Vodafone. Dohromady mají přes milion zákazníků. IP TV je zároveň nejrychleji rostoucím způsobem šíření televizního vysílání. Její podíl se za posledních pět let zvýšil ze čtyř na 22 procent. Dominantní platformou stále zůstává pozemní vysílání, které využívá 55 procent domácností.

Medailonky českých miliardářů: Ivo Lukačovič

Video placeholde
• Videohub