Skupina Centropol chystá virtuálního operátora

ilustrační foto (Profimedia.cz)

ilustrační foto (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Dodavatel elektřiny Centropol vstupuje na mobilní trh a chystá virtuálního mobilního operátora. V současnosti zahájil přístupová jednání se všemi třemi mobilními operátory o propojitelnosti systémů.

Mluvčí Centropolu, Martin Jonáš uvedl, že se firma chce stát cenovým lídrem trhu. „O konkrétních cenách je zatím předčasné hovořit,“ sdělil serveru E15.cz Jonáš. Prvního zákazníka chce Centropol přivítat v první polovině roku 2013. „ Jde o logický krok pro rozšiřování služeb zákazníkům,“ řekl předseda představenstva Centropolu Aleš Graf.

Další zájemce o provozování virtuálního operátora, vydavatelství Ringier, už se dohodlo s Telefónikou a jeho Blesk mobil by měl začít fungovat dnes. Zaměří se na poskytování volání, SMS a připojení k internetu formou předplacených karet. Zájem o nabízení mobilních služeb v sítích některého z nynějších mobilních operátorů mají ještě UPC a Tesco.

:

Skupina Centropol působí již několik let na trhu s energiemi. Její součástí je společnost Centropol Energy, která dodává pro 320 tisíc zákazníků elektřinu a je také dodavatelem plynu. Letos očekává alternativní dodavatel energií růst tržeb z loňských 4,5 miliardy korun až na sedm miliard korun. Tržby mají být vyšší díky rostoucímu počtu zákazníků i novým klientům z řad velkých podniků.