Suntel Net se přejmenoval na Libli, začlení se do Nordic Telecomu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Telekomunikační firma Suntel Net se přejmenovala na Libli. Během několika let by se měla začlenit do operátora Nordic Telecom, který v ní prostřednictvím mateřské Nordic Investors ovládá 50 procent. Druhou polovinu si rozdělila skupina DRFG a zakladatel Suntelu Roman Řezníček prostřednictvím své DRFG Telco Management. Nordic to oznámil v tiskové zprávě.

„Přejmenování společnosti bylo prvním krokem. Následovat bude fúze a přejmenování deseti dceřiných firem pod jednotný brand. To vše k 1. lednu 2019. Zákazníky o tom informujeme už nyní. Věříme, že nové jméno bude doprovázeno i vyšší dynamikou rozvoje společnosti. Chceme růst rychleji a stoupat k metě 100 tisíc zákazníků,“ uvedl výkonný ředitel Libli Michal Rákoci. Libli má v současnosti 75 tisíc zákazníků.

Nordic Telecom v aukci Českého telekomunikačního úřadu získal dva bloky v rámci pásma 3,7 GHz, buduje mobilní síť 5G a také síť LTE v pásmu 420 MHz. „Naším záměrem je Libli v horizontu několika let organicky integrovat do čtvrtého operátora s působností na trhu v celé republice,“ dodal Jan Čornej, který má ve skupině Nordic Investors na starosti telekomunikace.

Nordic Investors založili advokáti Tomáš Otruba a Jan Petřík v dubnu 2015. Skupina se soustřeďuje na projekty z oboru nemovitostí a informačních technologií ve střední Evropě.