Tvůrce Androidu chystá smartphone, který bude komunikovat za vás

 The Essential Phone

The Essential Phone Zdroj: Mobilmania.cz

Start-up Essential Products tvůrce Androidu Andyho Rubina pracuje na novém druhu telefonu. Přístroj má umět napodobit jeho uživatele a automaticky odepisovat na zprávy.

O chystané novince informovala agentura Bloomberg. Připravovaný smartphone, který firma podle zdrojů Economic Times představí v lednu na Consumer Electronics Show v Las Vegas, se má lišit už na první pohled. Obrazovka bude v porovnání s nejprodávanějšími modely chytrých telefonů menší a uživatel bude se zařízením komunikovat hlavně prostřednictvím hlasových příkazů.

Essential Products by tak mohla naplnit vize, které Andy Rubin nastínil již v loňském rozhovoru pro Bloomberg.

„Myslím, že můžu do určité míry bojovat proti závislosti na mobilech. Pomohlo by, pokud bychom se dostali do stadia, kdy je telefon virtuální verzí vašeho já. Pak si můžete užívat života a třeba zajít na večeří, bez toho, abyste se dotkli vašeho mobilu - můžete věřit, že bude mezitím adekvátně vystupovat a komunikovat vaším jménem,” řekl tehdy Rubin.

Ne všechny ambiciózní plány firmy ale došly naplnění. Start-up například v minulosti dal k ledu projekt chytrého reproduktoru, který měl fungovat na obdobném principu jako Alexa od Amazonu.

Agentura Bloomberg přesto Essential Products označuje za jednu z nejambicióznějších mladých firem v Silicion Valley, která působí v sektoru spotřební elektroniky. K dispozici má kapitál ve výši 300 milionů dolarů.