Vláda schválila další stamilionovou pobídku pro výrobu čipů, získá ji turnovská společnost Crytur

Výroba čipů společnosti Onsemi v Rožnově pod Radhoštěm

Výroba čipů společnosti Onsemi v Rožnově pod Radhoštěm Zdroj: Onsemi

Díky vládní pobídce ve výši 240 milionů korun rozšíří společnost Crytur výrobu komponent určených primárně pro výrobce čipů.
2
Fotogalerie

Vláda tento týden schválila další investiční pobídku zaměřenou na produkci čipů. Dosáhne na ni turnovská společnost Crytur zabývající se výrobou a zpracováním syntetických monokrystalů. Crytur díky pobídce ve výši 240 milionů korun rozšíří výrobu komponent určených primárně pro výrobce čipů. Stát už dříve odklepl více než půl miliardy pro podnik Onsemi působící v Rožnově.

„Crytur vyrábí komponenty pro elektronové mikroskopy, inspekční zařízení pro výrobu mikročipů, výkonné lasery a další špičkovou přístrojovou techniku,“ uvedla ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) s tím, že podobné inovace pomáhají Evropě snižovat závislost na čipových dodávkách.

Turnovský podnik konkrétně bude moci rozšířit produkci detekčních jednotek, přesných optomechanických komponentů a optoelektronických a optomechanických sestav. Krystaly i optika jsou jedny z klíčových součástí polovodičového dodavatelského řetězce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!