Voldánová po 18 letech končí v Událostech na ČT

Jolana Voldánová

Jolana Voldánová Zdroj: ctk

Moderátorka Událostí České televize (ČT) Jolana Voldánová se rozhodla v pořadu skončit. Působila v něm 18 let. Nahradí ji Daniela Písařovicová. Voldánová to oznámila v závěru dnešních Událostí. Uvedla, že s Českou televizí bude i nadále spolupracovat. Čtyřiačtyřicetiletá Voldánová do ČT nastoupila před 20 lety, je čtyřnásobnou vítězkou divácké ankety TýTý v kategorii zpravodajství.

„Ve své profesní kariéře televizního zpravodajství se mi podařilo dosáhnout pomyslného vrcholu, svou práci jsem měla a stále mám velmi ráda, ale cítím, že nazrál čas posunout se ještě někam dál,“ uvedla Voldánová. Dodala, že by časem chtěla začít pracovat na novém formátu pro Českou televizi.

Podle mluvčí ČT Michaely Fričové je Voldánová jednou z hlavních tváří veřejnoprávního zpravodajství. „Jolana Voldánová je velmi zkušenou televizní zpravodajkou, pracovala jako redaktorka, reportérka, parlamentní zpravodajka, zúčastnila se i mnoha zahraničních cest s klíčovými politiky, mezi ty nejvýznamnější patřil Václav Havel,“ sdělila Fričová.

Připomněla, že moderátorka působila v Denních zprávách a Večerníku, později moderovala komentovaný pořad „21“, od roku 1995 moderovala Události a Události Plus.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák označil Voldánovou za mimořádnou osobnost. „Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků,“ uvedl Dvořák.

Čtyřiatřicetiletá Písařovicová, která se stane novou moderátorkou Událostí, v ČT působí od roku 2004. Dosud pracovala ve zpravodajství stanice ČT24. Je držitelkou ceny TýTý, kterou získala v kategorii Objev roku za rok 2010.