Vývojářská konference Apple poprvé v historii on-line. Řeší se přechod firmy na vlastní procesory

Apple WWDC 2020

Apple WWDC 2020 Zdroj: Apple.com

Systém zařízení společnosti Apple
Apple, ilustrační foto
Tim Cook, CEO Apple. Na pozadí telefony iPhone.
4
Fotogalerie

Festival představování toho, do čeho bude Apple investovat, co bude pro firmu prioritou, začíná v pondělí večer on-line. A na dálku proběhne také celý týden prezentací značky s jablkem ve znaku. Co má tato vždy velmi očekávaná událost přinést? 

„Čekám každoroční ukázku aktualizací všech operačních systémů, které Apple spravuje, jsem hodně zvědavý na pojetí, protože se jedná o čistě on-line WWDC, která touto formou proběhne poprvé. Velkým otazníkem zůstává hodně spekulované téma – přechod Apple na vlastní procesory, což by mohlo hodně ovlivnit budoucnost jak Apple, tak celého trhu,“ říká propagátor značky Apple Petr Mára. 

Jak upozorňuje Mára, delší dobu se řeší, zda se Apple osamostatní ohledně procesorů. O přechodu na vlastní architekturu ARM reportovala například agentura Bloomberg. Apple během desítek let vystřídal hned několik procesorových platforem od Motoroly, přes IBM po současnou spolupráci s Intelem. 

Vývojářský festival Applu bude tentokrát bez publika, otevírací řeč šéfa Applu Tima Cooka tak bude postrádat obvyklé emoce, potlesk a výkřiky diváků v sále. Na konferenci WWDC je zpravidla fyzicky přítomno několik tisíc delegátů. 

Co nového Apple představí pro své hodinky, streamovací službu nebo iPady? Podívejte se na podrobný report o tom, co čekat od konference Apple na www.ŽIVĚ.cz.