Wooky jedná se strategickým investorem, posouvá vstup na burzu

e-book neboli elektronická kniha

e-book neboli elektronická kniha Zdroj: profimedia.cz

Společnost Wooky, která se zabývá distribucí a prodejem elektronických knih a časopisů, zahájila jednání o kapitálovém vstupu strategického investora. K dnešnímu dni proto pozastavuje privátní úpis akcií, ve kterém bude pokračovat až po ukončení jednání s tímto investorem.

Společnost Wooky, která má být první společností na novém trhu pražské burzy Start, jedná o vstupu strategického investora s potenciálem synergického efektu pro projekt Wooky. Proto společnost přerušila privátní úpis akcií a bude vyjednávat o partnerství s tímto investorem. Privátní úpis akcií bude pokračovat až po ukončení jednání s partnerem.

Garantem emise na nový trh Start je Raiffeisenbank, která emisi v rámci privátního úpisu nabízela vybraným investorům z řad privátních klientů banky. „Díky vstupu na burzu nás kontaktoval významný investor, jehož potenciální vstup může projekt Wooky výrazně podpořit. Ačkoli doposud získané investice by umožnily úpis úspěšně dokončit, rozhodli jsme se využít tuto příležitost a poté pokračovat v úpisu,“ řekl předseda představenstva společnosti Wooky Lukáš Novák

Lukáš Novák: Letos čekáme skokový nárůst prodejů e-knih

Společnost Wooky předpokládá, že přerušením úpisu získá dostatečný čas na jednání s investorem. Následně se budou moci na emisi podílet i ti investoři, kteří se již rozhodli do Wooky investovat. Nový trh pražské burzy Start je určen především pro začínající malé a střední firmy. Výhodou této platformy je malá administrativní náročnost a rychlost vstupu firmy na trh.