Zelená sova vlétla na burzu. Akcie firmy Duolingo vyrostly o 40 procent

Společnost Duolingo vstoupila na burzu úspěšně.

Společnost Duolingo vstoupila na burzu úspěšně. Zdroj: Duolingo

Firma Duolingo v letoším prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila tržby - skoro tři čtvrtiny jejích příjmů pocházely z předplatného a necelá pětina z reklamy.
2
Fotogalerie

Americká společnost Duolingo, která provozuje stejnojmennou aplikaci pro výuku jazyků, dnes zažila úspěšný vstup na burzu. Akcie podniku na americkém trhu Nasdaq debutovaly růstem skoro o 40 procent a jeho tržní hodnota se vyšplhala na 6,5 miliardy dolarů (zhruba 140 miliard korun).

Společnost Duolingo v rámci primární veřejné nabídky (IPO) prodala zhruba 5,1 milionu akcií, což vyneslo téměř 521 milionů dolarů. Skoro 1,4 milionu prodaných akcií ale patřilo akcionářům, výtěžek z prodeje těchto akcií tak nepřipadne podniku.

Aplikace Duolingo umožňuje výuku čtyř desítek jazyků, alespoň jednou měsíčně ji využívá zhruba 40 milionů lidí. Firma Duolingo v letošním prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila tržby - skoro tři čtvrtiny jejích příjmů pocházely z předplatného a necelá pětina z reklamy.

Aplikace Duolingo už zaznamenala přes půl miliardy stažení. Je nejvýdělečnější vzdělávací aplikací v obchodech Google Play a App Store.