V žebříčku nespokojenosti zaměstnanců vede nízký plat

Těm, kteří jsou nespokojení v práci vadí ve více než třetině případů šéf. (Foto: ČTK)

Těm, kteří jsou nespokojení v práci vadí ve více než třetině případů šéf. (Foto: ČTK) Zdroj: CTK

Až pětina Čechů není spokojena ve své práci. Nejčastějším důvodem této nespokojenosti je výška jejich platu, ale také neshody s vedením.

Tři čtvrtiny Čechů není spokojeno ve svém zaměstnání se svým platem, 36 procent kvůli nadřízenému. I přes to ale polovina z nich uvádí, že je práce baví a rádi by pracovali i tehdy, pokud by nemuseli.

Kvůli náplni práce je nespokojeno 30 procent Čechů. Dojíždění do práce trápí 16 procent z nás a 14 procent Čechů není spokojeno s kolegy na pracovišti. Vyplývá to z online průzkumu, který v pátek zveřejnila Nadace Vodafone.

„Pozoruhodné je to, že pouze čtyři procenta Čechů považují práci za nutné zlo,“ komentuje výsledky Ondřej Zapletal, ředitel Nadace Vodafone a dodává: „Kolem 36 procent respondentů uvádí, že je láká práce v neziskových organizacích, ale bojí se nízkých platů.“

V průzkumu přes 60 procent Čechů připustilo, že by šlo za svou současnou mzdu pracovat pro neziskovou organizaci. Oproti tomu více než třetina z nás tvrdí, že kdybychom měli dost peněz, tak bychom nepracovali vůbec.