Babiš přilákal Teličku, bývalý eurokomisař mu dal přednost před Zemanem

Pavel Telička

Pavel Telička

Bývalý eurokomisař Pavel Telička se spojí s hnutím ANO miliardáře Andreje Babiše a bude za něj kandidovat příští rok ve volbách do Evropského parlamentu. Telička by se měl účastnit už podzimní kampaně ANO pro sněmovní volby.

O tom, že ANO s Teličkou vyjednává, se mluví už několik měsíců, napsal server iHned.cz. „V tuto chvíli budu mít zodpovědnost za oblast evropských politik a administrativní zátěže. Respektive její snižování. S perspektivou vést evropskou kandidátku,“ prohlásil bývalý eurokomisař Telička.

V říjnových sněmovních volbách kandidovat nechce proto, že by nestihl do kampaně ukončit své další další aktivity. Do kampaně se ale zapojí. Telička působí jako konzultant v evropských záležitostech, je jednatelem ve firmě BXL Consulting. Podle serveru už před dvěma dny rezignoval na post člena vládní komise pro hodnocení dopadů regulace.

Telička: V ANO jsou důvěryhodní lidé

Pavla Teličku prý přesvědčilo, že se v ANO objevují důvěryhodní lidé. „Já se domnívám, že česká politická scéna je skutečně zralá na nový kredibilní subjekt s důvěryhodnými osobnostmi, který je schopen a je připraven přispět ke změně poměrů nejenom na české politické scéně, ale celkově ve společnosti, a oslovit a řešit ta témata, která jsou skutečně aktuální a už dlouhodobě nekompetentně řešená,“ konstatoval Telička.

O vstupu Teličky do politiky se spekulovalo roky. Telička dal nakonec přednost Babišovi. Do svých řad se ho přitom snažila získat i SPOZ, lákat ho měl sám čestný předseda strany a prezident Miloš Zeman, uvád iHNED.cz.