Babiš: Vzdám se Agrofertu, pokud projde zákon o střetu zájmů

Agrofert, společnost, která vlastní významné majetkové účasti ve zpracovatelských, výrobních a distribučních podnicích zemědělského, potravinářského a chemického průmyslu, ilustrace.

Agrofert, společnost, která vlastní významné majetkové účasti ve zpracovatelských, výrobních a distribučních podnicích zemědělského, potravinářského a chemického průmyslu, ilustrace. Zdroj: Euro - Jan Rash

Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka
Andrej Babiš
Projednávání státního rozpočtu ve Sněmovně se zúčastnil i prezident Miloš Zeman.
Ministr financí Andrej Babiš při projednávání rozpočtu ve Sněmovně.
Andrej Babiš.
17
Fotogalerie

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) připustil, že se zbaví Agrofertu, pokud Sněmovna v lednu přehlasuje veto prezidenta Miloše Zemana a začne platit novela zákona o střetu zájmů.

Stejně jako Zeman považuje zákon za protiústavní, ale zopakoval, že mu vyhoví, pokud se stane účinným. "Myslím, že zákon je protiústavní a velice nekorektní ze strany koaličních partnerů, hlavně pana premiéra Sobotky, který se na tom domluvil s panem Kalouskem. Je to zákon, který mě má donutit odejít z politiky nebo zkomplikovat život s firmami," prohlásil Babiš v rozhovoru pro Novinky.cz.

"Teď jsem permanentně napadán ze strany soc. dem. Pan premiér má stále nějaké kritiky," dodal Babiš. Ten už dříve řekl, že uvítal veto prezidenta ohledně zákona o střetu zájmů, předpokládá ale zároveň, že Sněmovna veto přehlasuje. Projednávání zákona je na programu Sněmovny 10. ledna.