CAMP se znovu otevírá návštěvníkům. Nejlepší dárek pro fanoušky architektury.

Boční pohled dá vyniknout kubisticko brutalistním tvarům

Boční pohled dá vyniknout kubisticko brutalistním tvarům Zdroj: vizualizace Atelier 6

Most má být hotový v roce 2025
ostrov Štvanice, Praha, park
Některé stavby projdou rekonstrukcí a zůstanou zachovány
ostrov Štvanice, Praha, park
Pod zem bude zapuštěno informační centrum a toalety
10
Fotogalerie

Brány CAMPu (Centrum architektury a městského plánování) se otevírají. Návštěvníky čeká výstava Praha zítra? Pražské priority. Expozice představuje 25 výrazných pražských investičních projektů, které promění stavební mapu hlavního města v následujících 20 letech. Dostupná je také online.

Výstava Praha zítra? Pražské priority, kterou pořádá hlavní město Praha ve spolupráci s IPR Praha, seznamuje s plánovanými projekty v celkem 5 základních kategoriích – nové čtvrti, nové dopravní propojení, nové příležitosti, nová náměstí a ulice a nové parky. Kromě velkých stavebních projektů jako je metro D, Pražský okruh, revitalizace Karlova náměstí, Smíchov City nebo stavba Vltavské filharmonie, mapuje výstava také méně známé proměny budoucí Prahy jako je Dvorecký most, který překlene Vltavu v úseku mezi zlíchovským a podolským nábřežím a propojí tak Smíchov a Pankrác nebo nový liniový park známý jako česká High Line – Drážní promenáda.

Chcete-li zůstat v teple svého domova, nevadí. Výstavu Praha zítra? Pražské priority můžete prozkoumat z pohodlí vlastního obyváku na webových stránkách www.campuj.online/expo. Zhlédnout můžete informační karty jednotlivých projektů, vizualizace, fotografie stávajícího stavu lokality, ale také virtuální komentovanou prohlídku s architektem Adamem Gebrianem.

Veškerý další program, jako jsou diskuze nebo přednášky světových zahraničních architektů Urban Talks, pokračuje nadále online. Blížící se Vánoce oslaví CAMP stylově. Adam Gebrian si na diskuzi 15. prosince od 19.00 hodin pozval vítěze pátého ročníku České ceny za architekturu – studio ov–a v čele s Jiřím Opočenským a Štěpánem Valouchem. Ateliér, který se stal rovněž čerstvým držitelem prestižního světového ocenění Dezeen Award v kategorii „Business Building of the Year", v loňském roce zazářil ambiciózní podobou sídla společnosti Lasvit v Novém Boru. To vzniklo důkladnou proměnou dvou chráněných roubenek a extravagantní dostavbou skleněného domu pokrytého průsvitným bílým pláštěm z tvarovek skla, jež dokonale zrcadlí silnou sklářskou tradici.

Centrum architektury je nyní otevřeno v časech od 9.00 do 19.00 hodin od úterý do neděle. Navštívit můžete galerii, kavárnu, ale i knihkupectví PageFive, kde kromě skvělých knih a zahraničních časopisů seženete také nejlepší vánoční dárky pro milovníky architektury. Nemusíte tak čekat, až se dostanete do obchodu s omezenou kapacitou ani trávit hodiny na stánkách anonymních e-shopů. V CAMPu dárky nakoupíte stylově, pohodlně a v bezpečí.