Dezertér vstoupí v září do kin. Připomene dobu nástupu komunistické totality

Záběry z filmu Zahradnictví: Dezertér

Záběry z filmu Zahradnictví: Dezertér Zdroj: CinemArt a.s

Záběry z filmu Zahradnictví: Dezertér
Záběry z filmu Zahradnictví: Dezertér
Záběry z filmu Zahradnictví: Dezertér
4
Fotogalerie

Na konci září se objeví v kinech film Zahradnictví: Dezertér. Film prostřednictvím osudu rodiny Otty Bocka připomene dobu, ve které nastupovala komunistická totalita. Jedná se tak o druhou část trilogie autorského dua Jarchovský-Hřebejk z trilogie filmů, které režisér Jan Hřebejk natočil.

Snímek Zahradnictví: Dezertér se odehrává v poválečném období, kdy rodina Otty Bocka znovuotevírá svůj luxusní kadeřnický salón Valentino. Během této historické etapy však nastupují k moci komunisté a dochází k vyvlastnění celého salónu. Podruhé tak Otto ve svém životě přichází o všechno. 

"Otto je postava hustě opestřená několika odlišnými životními etapami a fatálními zvraty, až jsem se po prvním přečtení scénáře musel ptát, jestli i v téhle scéně je to pořád ta samá postava, jako ve scénách předešlých. To ovšem znamená, že pro herce je napsaná vděčně,“ řekl Jiří Macháček. Kadeřnickému řemeslu Macháčka učil umělecký maskér filmu Zdeněk Klika.

Ve filmu se mají objevit i různé humorné prvky. „Na rozdíl od válečného melodramatu prvního dílu a čisté komedie třetího jde o silné drama. Je v něm ale také hodně humoru. Dokonce bych řekl, že je tady negrotesknější scéna v tom nejvážnějším dramatu,“ dodal režisér trilogie Jan Hřebejk.

První část trilogie Zahradnictví s podtitulem Rodinný přítel měla premiéru 27. 4. 2017, návštěvnost přesáhla 100 tisíc diváků. Třetí část s názvem Nápadník přijde do kin 16. 11. 2017.