Generali PPF Holding kupuje polskou pojišťovnu Proama

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Generali PPF Holding kupuje od francouzské skupiny Groupama polskou pojišťovnu Proama. Akvizice tak umožní holdingu rozvíjet aktivity v oblasti polského pojišťovnictví pod dvěma značkami, Generali a Proama. Transakci nyní prověří příslušné regulatorní orgány. Její cenu společnosti nezveřejnily.

„Polsko je pro nás strategickým trhem. Vykazuje jednu z největších dynamik růstu mezi významnými trhy ve střední a východní Evropě. Akvizice společnosti Proama nám umožní dále rozšířit a rozvíjet naše aktivity na tomto perspektivním trhu,“ sdělil generální ředitel Generali PPF Holdingu Ladislav Bartoníček.

Proama zahájila své působení na trhu koncem ledna 2012. Společnost nabízí zejména služby pro retailové klienty a své aktivity soustřeďuje do segmentu autopojištění prostřednictvím tří distribučních kanálů, a to telefonu, internetu a agentské sítě.

:

Pojišťovna dosud uzavřela více než 100 tisíc pojistných smluv, což je mnohem více, než plánovala při vstupu na polský trh. Holding působí na polském pojistném trhu prostřednictvím své dceřiné společnosti Generali Group Poland. Objem předepsaného pojistného společností Generali PPF Holdingu v Polsku dosáhla v roce 2011 přibližně 12 miliard korun.

V segmentu neživotního pojištění v Polsku vykázal GPH v loňském roce 28procentní růst, v běžně placeném životním pojištění vzrostl o pětinu. Překonal tak výrazně celý trh. Groupama, jež je osmou největší univerzální francouzskou pojišťovnou, působí ve 14 zemích, především v Evropě.