Klaus stále dochází na úřad vlády. Nechává se tam stříhat

Václav Klaus

Václav Klaus Zdroj: ctk

Exprezidenta Václava Klause pojí pevná vazba s úřadem vlády, kam pravidelně dochází. Nyní však nikoliv na zasedání ministrů, nechává se tam už asi dvacet let stříhat. Zašel tam během jednání vlády i dnes. Mluvčí vlády Jana Jabůrková uvedla, že kadeřnice si pronajímá ve vládní budově prostory, kam může přijít kdokoliv, kdo se objedná.

„Pánské stříhání stojí 120 korun,“ sdělila. Klaus si stříhání podle ní platí sám. „Už asi dvacet let se tu nechávám vždy ostříhat, takže jsem normálně přijel,“ vysvětlil Klaus.

Služby místní kadeřnice využívá s radostí i premiér Jiří Rusnok. „Nemusím nikam chodit a myslím, že je tam velmi kvalitní služba,“ poznamenal. Podle něj dává Klaus svými pravidelnými návštěvami kadeřnictví dobré reference službám úřadu vlády. Rusnok prý sám kadeřnictví navštěvuje zhruba jednou za měsíc a půl.

Ve Strakově akademii si nechává vlasy zkracovat i někdejší premiér a současný ministr financí Jan Fischer. „Tohle je poslední model zdejší provozovny. Já jsem ji vždycky měl rád, už když jsem tu sloužil jako premiér ve Strakově akademii, takže teďka v tom pokračuji. Je to dobré,“ uvedl Fischer.