Lobbista Janoušek se vrátil do Prahy, zabavené peníze prý nejsou jeho

Roman Janoušek

Roman Janoušek Zdroj: profimedia.cz

Lobbista Roman Janoušek se vrátil z dovolené v chorvatském Zadaru do Prahy. Po příjezdu uvedl, že miliony korun ani kilogramy zlata, které policisté zabavili minulý čtvrtek v bezpečnostních schránkách, nejsou jeho.

„To zcela vylučuji,“ sdělil serveru novinky.cz lobbista. Jemu prý policie nic nevzala. „Vzali mojí ženě nějaké drobnosti. Že mě hrozně štve, že mi někdo chodil po domě, to samozřejmě ano, to by štvalo každého, nicméně já teď musím zjistit ty důvody. Protože to, co bylo v té zprávě, to mi připadá jako nějaké sci-fi šesté generace,“ řekl Janoušek.

Dodal, že je tady chvilku a z informací zatím není moudrý. „Nyní zjišťuji, co se vlastně stalo a co se nestalo, zatím neumím rozlišit mezi nějakou fikcí a realitou,“ poznamenal Janoušek.

Janoušek v Zdaru trávil čas podle deníku Večernji list na pozemku o rozloze odhadem pět tisíc metrů čtverečních hned u moře v elitním letovisku Diklo. Místní lidé tvrdí, že bohatý podnikatel koupil v této části Zadaru dva domy před sedmi osmi lety. Tehdy se prý domnívali, že jde o českého premiéra.

Novináři Večerního listu se pokusili Janouška na jeho zadarské adrese navštívit, ale lobbista s nimi mluvit nechtěl. Místo něj prý „rozhovory vedl“ jeho zahradník. Janouškovi sousedé prozradili, že podnikatel utratil miliony jen za nákup starých domů, které pak nechal zbourat. A za postavení nového prý dal ještě víc.

Jeden ze zadarských sousedů se podle deníku za podnikatele důrazně postavil. Je to podle něj báječný člověk. „Lžou, když říkají, že autem přejel ženu. Někomu v Česku šlápl na kuří oko a teď ho obtěžují,“ prohlásil.

Jana NagyováJana Nagyová | ctk

Vyšetřování české policie spojené s blízkou spolupracovnicí premiéra Petra Nečase Janou Nagyovou, které nakonec znamenalo pád vlády, začalo zkoumáním podezření z trestné činnosti skupiny složené z lobbistů, mezi nimiž je i Roman Janoušek. Podnikatel také v Česku čelí obvinění z pokusu o vraždu poté, co po nehodě srazil v opilosti řidičku nabouraného vozu, která s ním chtěla událost řešit.

: