Nitky prodeje vily Karolíny Peake směřují k Janouškovi

Karolína Peake

Karolína Peake Zdroj: ctk

Vicepremiérka a předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake vydělala půl roku před svým vstupem do sněmovny spolu se svým manželem na nákupu a prodeji luxusní vily v Praze-Troji přes 33 milionů korun. Na obchod jako první upozornil server Česká pozice, který zjistil, že Peake vydělané miliony neuvedla v povinném majetkovém přiznání ve sněmovně.

Otázkou zůstává, kdo vilu od Peakových vlastně koupil. Podle časopisu Týden nitky v labyrintu prodeje vily neustále směřují k podnikateli Romanu Janouškovi a jeho spolupracovníkům. To je zajímavé kvůli veřejně propíranému napojení Janouška na Věci veřejné a jejich financování, uvádí Týden.

Peakovi obchod uzavřeli s neprůhlednou firmou Nice View, kterou krátce předtím založil právník spojovaný i s byznysem Romana Janouška. Samotnou kupní smlouvu na základě plné moci podepsal Luboš Říha, majitel pražského obchodu s investičními diamanty.

Janoušek i Říha se nicméně dušují, že se společností nemají nic společného. „Nic mi to neříká,“ sdělil Janoušek. „Firma mi nepatřila a nepatří,“ uvedl Říha.