Porodnice ve Slaném konečně získala nový ultrazvuk

Porodnice

Porodnice Zdroj: ctk

Čínská porodnice
2
Fotogalerie

Nadace Mateřství při gynekologicko-porodnickém oddělení nemocnice ve Slaném má nový ultrazvukový přístroj. Přístroj za 300 tisíc korun pomohla financovat společnost Licehamr & partners a slánská strojírenská firma Salten.

Přístroj je velmi vstřícný k moderním technologiím. Nabízí kvalitní obraz, snímání v reálném čase ve 4D a další nejnovější zobrazovací technologie. Například také přenos snímků do iPhonu nebo iPadu. Lékaři i maminky díky tomu mohou lépe sledovat plod a jeho vývoj.

„Bereme jako samozřejmost, že pomáháme v regionu, kde působí naše podniky. Ohromně nás těší, že jsme podpořili Nadaci mateřství a poskytli slánským lékařům přístroj, který může zlepšovat zdravotní péči těch nejmenších,“ říká Josef Vojta, řídící partner skupiny Licehamr & partners.

Nadace Mateřství vznikla v roce 1995 jako nezávislá charitativní organizace. Během existence se jí podařilo vybudovat pomocí finančních prostředků od mnoha sponzorů nejen slánského regionu na gynekologicko-porodnickém oddělení nadstandardně vybavené jednolůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením a doplnit přístrojové vybavení.