Šéf rozhlasu se chce sejít se Zemanem. Kvůli Hovorům z Lán

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: ctk

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan požádá prezidenta Miloše Zemana o schůzku. Hovořit by měli mimo jiné o nedělním vysílání Hovorů z Lán, při nichž z úst hlavy státu zazněly vulgární výroky.

„Generální ředitel požádá prezidenta o schůzku. Pořad bude dál pokračovat v nezměněném formátu,“ řekl bez dalších detailů mluvčí rozhlasu Jiří Hošna. Dodal, že situací kolem posledních Hovorů z Lán se dnes zabývalo vedení rozhlasu, včetně generálního ředitele.

Vysílání, při kterém Zeman vulgárně komentoval působení vládní koalice nebo punkové hnutí Pussy Riot, vyvolalo velkou vlnu kritiky. Na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání do středy dorazilo 200 stížností. V současné době analytický odbor Rady připravuje podklady, na jejichž základě bude rada na příštím zasedání rozhodovat o případném porušení zákona ze strany rozhlasu.

Stížnosti dostává také Rada Českého rozhlasu, které do středy přišlo 35 stížností. „Sbíráme podklady, s vedením Českého rozhlasu to budeme projednávat v příštím týdnu,“ řekl místopředseda rady Jiří Vejvoda.

Šašek provokuje: Když se pražská kavárna potkala s pražskou hospodou