Spolumajitel Penty Kúšik ukončil aktivní působení ve firmě

Martin Kúšik, Penta

Martin Kúšik, Penta Zdroj: E15 Eduard Erben

Partner a spoluzakladatel investiční skupiny Penta Martin Kúšik se rozhodl ukončit svoje aktivní působení ve firmě. Zůstává nadále spoluvlastníkem Penty v pozici partnera. Kúšik byl v posledních dvou letech zodpovědný hlavně za expanzi Penty na německém trhu. Jeho úkoly převezme partner Penty Marek Dospiva a nový investiční ředitel Thomas von Werner.

„Naše investiční strategie a teritoriální působení zůstávají beze změny. Jak jsme před několika měsíci avizovali, bude se Penta nadále orientovat na větší transakce s delším investičním horizontem, a to především v Polsku, Německu, Česku a na Slovensku,“ řekl Marek Dospiva.

Martin Kúšik byl spolu s Dospivou, Jaroslavem Haščákem, Jozefem Oravkinem a Jurajem Herkem spoluzakladatelem Penty. V roce 2001 začali spolu s Dospivou působit v Praze, kde postupně vybudovali investiční tým. Do širšího povědomí investiční komunity vstoupil hlavně transakcí SmVaK (Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava).

K 1. březnu skončil v Pentě po deseti letech i jeden z investičních ředitelů Jozef Janov. Rozhodl se osamostatnit a zakládá vlastní investiční společnost.

Penta je středoevropská investiční skupina, založená v roce 1994. Investuje především do oblastí retailu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu a bankovnictví.

: