Telička: Že už mě Babiš získal? Nesmysl

Telička

Telička

Postoj osobností k hnutí podnikatele Andreje Babiše ANO 2011 je zatím stále vlažný. Tvrzení Babiše, že přesvědčil bývalého českého eurokomisaře Pavla Teličku je nadnesené. Babiš to oznámil v úterý na setkání Klubu pro prosperitu. „Zatím jednáme,“ řekl dnes serveru E15.cz Telička.

Babiš už s Teličkou vyjednává delší dobu. Přesvědčuje ho o tom, aby stal lídrem hnutí, které finančně podporuje. Dohoda však zdaleka není na stole. Přitom podle titulků některých elektronických médií prý Babiš bývalého člena Prodiho Evropské komise získal. „Takové informace jsou předčasné. Jednáme a jednat ještě budeme. Záleží na tom, jak se vyvine situace na české politické scéně a také na tom, v jakém personálním složení a s jakým programem ANO 2011 předstoupí před voliče. A kdy se tak stane,“ konstatoval Telička.

O něco méně vlažný je postoj bývalého senátora za hnutí LiRA a rektora Masarykovy univerzity Jiřího Zlatušky. Ovšem to, zda bude za ANO 2011 případně kandidovat, neví. „V současné době nevylučuji vůbec nic. To je všechno, co k tomu můžu říct,“ řekl E15.cz současný profesor informatiky. Na druhé straně neskrývá, že pro Babišovo hnutí pracuje jako odborník pro oblast školství. „Nejsem ale zaměstnancem pana Babiše,“ zdůraznil Zlatuška. „Velké strany jsou v beznadějné situaci, protože nemají šanci rozhýbat ztuhlou chorobu, kterou trpí česká politika,“ poznamenal. Podle Zlatušky nehrozí, že by ANO 2011 opakovala stejné chyby jako Věci veřejné, které se kvůli několika skandálům propadly pod pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny.