Unikátní interaktivní výstava v Praze

Zdroj: Shutterstock

Na pražském Andělu, Karlínském náměstí, Náměstí Míru, před OC Pankrác - tam všude bude Skanska v září vyprávět své „Panelstories.“

Společnost Skanska v rámci své unikátní roadshow postupně uvede soubor edukativních panelů, věnovaných celosvětově aktuálním tématům, která v současném kontextu soužití člověka s jeho okolím vnímá jako klíčová. Celkem šest Skanska Panelstories určených vodě, biodiverzitě, odpadům, energii, zodpovědnosti a bezpečnosti tak představí z vlastního pohledu udržitelnosti, společenské zodpovědnosti a zeleného stavění.

Populárně naučnou formou seznámí veřejnost např. s problematikou úspory vody i systémem šedé vody realizovaným na vlastním projektu, zaměří se na využívání energie, efektivní využívání materiálů i téma ohrožení biodiverzity. Poslední panel se zaměří na téma bezpečnosti v domácnosti a na stavbě. Po vzoru oblíbených vědecko-zábavných science center budou panely, kromě zajímavých informací, opatřeny i řadou 3D interaktivní prvků a edukativních videí.

Návštěvníci získají také možnost vyfotit se v netradiční roli na stavbě a prostřednictvím sociálních médií poslat vzkaz svým blízkým. Fotky budou průběžně zveřejňovány na Facebooku Skanska a nejoriginálnější pozdrav si odnese cenu. Zářijovou roadshow doplní přehledný web, kde si zájemci budou moci rozšířit obzor o další vědomosti, vážící se k tématice panelů, ale zároveň si i vyzkoušet některé zajímavé pokusy.

Pro společnost Skanska, která je jedním z největších developerů v Evropě i samotné České republice, je téma environmentální politiky a společenské zodpovědnosti zcela klíčové. Nejen v rámci povinností, daných legislativou, ale i dobrovolně, nad jejich rámec, se snaží zefektivňovat využívání přírodních zdrojů, snižovat míru znečišťování prostředí, chce lidem poskytovat kvalitní prostředí pro jejich existenci a dávat jim bezpečný domov. O tom, že nemluví jen tak do větru a to, co říká, skutečně naplňuje, lecos prozradí její Panelstories - netradiční ekologická roadshow, na kterou Skanska tímto všechny srdečně zve. Více info na www.skanska.cz/reality.